Foredrag

Foredrag


I løpet av mine snart 40 år som profesjonell naturfotograf har jeg holdt hundrevis av foredrag i foreninger og for bedrifter. Ta kontakt om du vil jeg skal komme og vise et av foredragene som er beskrevet under her — jeg kommer gjerne.
Naturfotografering — hvor,

hvordan og hvorfor

Ikke så mye om det tekniske, lukkertider og blenderåpning og sånn — men desto mer om hvordan du går frem og hvordan du oppfører deg i naturen, for å få de gode naturbildene. 

Norge Rundt — naturperler

og opplevelser

Et foredrag basert på mine bøker «Bak syv blåner», «Norge Rundt» og «Sør-Norge rundt». Jeg viser fram og forteller om noen av de fineste stedene i landet — fra Svalbard i nord til Lindesnes i sør.

Øyeren — naturreservatet og Glomma

Foredraget baserer seg på boka jeg har vært med på å lage om Øyeren. Jeg har også laget et overtoningsprogram og en film om naturreservatet. Om ønskelig kan foredraget avsluttes med Øyeren-filmen eller overtoningsprogrammet.

Mine 40 år som naturfotograf

Om å være naturfotograf gjennom en tid med store forandringer, fototeknisk med overgangen fra film til digital, men også en tid der naturen er blitt stadig mer presset av menneskelig aktivitet. Viser bilder fra hele karrieren; det første noenlunde skarpe bildet av en blåstrupe ved Gjende på 80-tallet til jeg endelig, utpå 2010-tallet, knekte koden på tiurleiken.

Romerike — naturperler

og opplevelser

Jeg har gitt ut en rekke bøker om natur og kulturminner på Romerike. I foredraget besøkes de fineste stedene jeg har funnet, fra Skreikampen i nord til Øyeren og Østmarka i sør.

Østlandsskogene —
Finnskogen til Østmarka

Østlandsskogene har alltid stått mitt hjerte nær. Bli med på en vandring på myke skogsstier i gammelskogen — fra Finnskogen til Østmarka.

 
 
 
 

Kontakt

Send meg en mail om du har spørsmål, vil bestille foredrag, har et fotooppdrag eller ønsker å bestille bilder til trykk eller til å henge på vegg.

Photographica / Øystein Søbye

Stasjonsveien 9R

1940 Bjørkelangen

Mail til post(alfa)norsknatur.no

Tlf. 91 83 04 25

Copyright @ All Rights Reserved